Hovedhuset – selve signalbygget

Veum Park er tuftet på fire hjørnesteiner: godt nabolag, lokal identitet, sunt liv og nærhet til natur og by. Nå åpner vi dørene til Hovedhuset, der du kan velge mellom 34 lyse, luftige, klassiske og moderne leiligheter.

Et bygg med karakter

Hovedhuset i Veum Park har en spesiell plass i norsk arkitekturhistorie. Bygningen, som er fra 1914, er tegnet av arkitekt Kristian Hjalmar Biong (1870–1959) og var opprinnelig et sanatorium for psykisk syke. Hovedbygget er oppført i en karakteristisk jugendstil, også ofte omtalt som art noveau, som var en stilretning innenfor kunst og arkitektur som ble populær på slutten av 1800-tallet. Stilretningen dyrket det moderne og ungdommelige, og mye av inspirasjonen og mange av formene ble hentet fra naturen. Hovedhuset som ble reist på Veum, var imponerende vakkert og staselig høyreist og har vært et ikon for hele Veum i over hundre år. 

Umulig å ikke bli imponert

Det første som møter deg når du kommer til Hovedhuset, er en fontene og et storslått inngangsparti med en såkalt terrazzo-overflate. Dette er en tradisjonell støpemetode som også kalles sementmosaikk, der knust naturstein blandes inn i sementen. Etterpå finslipes blandingen, og resultatet er en elegant overflate som føles myk å ta på med hånden, men som er ekstremt slitesterk. Mange vil kanskje gjenkjenne terrazzo fra elegante bygninger i europeiske byers beste strøk. Forskjellen er at denne luksuriøse bygården er omgitt av fuglesang og grønne åser, uten en gjenboer i sikte.

Et variert og vakkert bygg

Leilighetene i Hovedhuset vil variere i både størrelse og innhold, og vi har lagt vekt på at de skal ha ulike planløsninger som er tilpasset byggets unike karakter. Leilighetene i 1. og 2. etasje har en ekstra god takhøyde og store vinduer og vil derfor føles  lyse og luftige.

Les mer om leilighetene her

Meld interesse

  Kontakt megler

  Lene Marie Bjerkeli
  Eiendomsmegler
  976 07 219
  lene.bjerkeli@dnbeiendom.no

  John Arne Spernes
  Eiendomsmegler
  996 99 749
  john.arne.spernes@dnbeiendom.no